Welke zorg kunt u krijgen bij Mijn Zorg?

De behoeften van de cliënten staan bij ons centraal. Afhankelijk daarvan bieden wij zorg op maat. Dat kan individuele begeleiding of hulp bij het huishouden zijn. Maar ook persoonlijke verzorging of dagbesteding.

Schrijf een testimonial

Wat vindt u van Mijnzorg ZH? Schrijf uw mening over ons en het wordt meteen gepubliceerd op onze website. Ook kritiek is welkom.Veelgestelde Vragen

Wat is een PGB?

Sommige gemeenten hebben nog geen contract met Erd Begeleiding. Onze zorg kan dan wel middels een PGB worden ingekocht. Een PGB is een geldbedrag waarmee je zorg en begeleiding koopt. Je moet een PGB wel zelf kunnen beheren of iemand vragen dit te doen. Bij een PGB stuurt Erd Begeleiding een factuur, na controle lever je deze in bij de SVB (Sociale Verzekeringsbank) en de SVB betaalt de vergoeding vervolgens aan Erd Begeleiding uit.

Hoe vraag ik een PGB aan?

Het aanvragen van een PGB hangt af van de gemeente waarin jij woonachtig bent. Neem, gerust contact met ons op voor meer informatie.

Hoe werkt de eigen bijdrage?

Als je boven de 18 jaar bent en afhankelijk van de gemeente waarin je woont, is er een kans dat je een eigen bijdrage moet betalen. Voor meer informatie over jouw situatie, neem contact met ons op.

Hoeveel uur begeleiding heb ik nodig?

Dit hangt sterk af van een aantal factoren. Aan de hand van de hulpvraag bieden we de hulp maat, dat kan één keer per twee weken zijn of iedere dag.

Mijn beschikking loopt af. Wat moet ik doen?

Je bent er zelf verantwoordelijk voor om in de gaten te houden wanneer jouw beschikking afloopt. Neem minimaal 3 maanden voor het verlopen van de beschikking contact op met je coach, de zorgcoördinator en het wijkteam.

Moet/mag ik als ouder bij de coaching zijn?

Dat ligt aan de de hulpvraag en situatie. Opvoedingsvragen worden meer samen met ouders gedaan. Bij oudere kinderen, jongeren en natuurlijk bij volwassen is dit veelal niet het geval. Uiteraard gaat dit in overleg met de betrokkenen.